Park Fora ziyaretim de beni etileyen önemli kısımları paylaşmak isterim. istanbul da çok sayıda kaliteli hizmet veren balık restoranı var ve bunlar genelde birbirine benzer meze ve hizmete sahiptirdir. Bu kaliteli hizmet sunan restoranlar içinde Boğaz hattında bulunan manzaralı olanlar diğerlerinden sınıf olarak bir seviye...daha öne çıkarlar. PARK FORA ise bir balık restoranı değil, çünkü sadece rakı meze balık sunmuyor, istanbul da şehrin tarihi zenginliğine sahip deniz mutfağında sunulan balık- deniz kabukluları ve dünya mutfağından suşi de restoran menüsünde bulunuyor, istanbul da kabuklu balık lokantalarında daha önce görmemiştim, Bangkok da ki JUMBO Seafood yada Vancouver daki The Sandbar Seafood Restaurant benzeri bir konsept var. Neyse oturduk siparişlerimizi verdik önden meze istedik, klasik türk mezeleri, kalamar, karides, diğer balık restoranlardan farklı değil di, ancak balık yumurtasından yapılan ( yani aslında havyar) tarama çok doygun ve rakı yanında ve gerçek bir meze idi diyebilirim, marin levrek de kaliteli bir tat, balık kokoreç ise muhteşemdi, içinde ki kekik ve deniz ürünleri nasıl harmanlanmışsa hem balık tadı hem de kokoreç tadı damakta hissettirdi. SALATA biraz gecikince sebebini sorduk, salatanın standart mezelerin dışında ki tüm yiyeceklerin misafirlere özel hazırlandığını öğrendik, "misafir sipariş vermeden bir domates dahi kesilemez mutfakta" yanıtını restoranın mutfak şefinden almak da hizmet kalitesini göstermesi açısından önemliydi. Zaten Alakart demek de bu bence, yoksa acık büfe den tabağa konup getirilen yiyecekler pek alakart sınıfına girmez, Salata önemlidir , eger salata da ki yeşillikler taze körpe ve temiz ise bana güven verir, eşim zaten müfettiş gibi iyice inceler :) , bazan salata da olmaması gereken şeyler tüm yemegi gecemizi mahvetmiştir. neyse devam edelim. iki masaya bir görevli hizmet sunuyordu, bu da önemli bir kriter, bir buz isteyeceksiniz gözünüz garson arıyor bazı restoranlarda, burada ise sizi rahatsız etmeyecek mesafe de bakışları ile sürekli isteklerinizi tahmin etmeye calısan, bazan siz istemeden hazır olan bir hizmet.. cok vaktimiz olmadığı için balık suşi ve kabuklu yemedik ama iyi yapıldıgını tahmine ediyorum. Tatlı olarak şefin önerisi ile, antep fıstıgı ile süslenmiş vişneli kaymaklı ekmek kadayıfı geldi, gerçek vişne ile yapıldıgını tattım, üzerine bir küçük nane eklense görsel ve damak zevkini zenginleştireceğini belirttim. Gelelim ücretlendirme konusuna, Avrupa yakası Boğaz hattında eşdeğer manzara, hizmet sunumu ve yiyecek kalitesi açısından başka bir yer yok ama benzeri yerler kıyaslanınca belki diğerlerine göre % 5-10 fiyatlar yüksek gibi olabilir, bunun sebebi de özel günler, özel yemekler, iş toplantıları gibi özel anlar için işini şansa bırakmayan , herhangi bir aksaklık görmek isteyip, özel günü yada iş yemeği bir aksaklıktan dolayı zarar görmek isteyen bunun için extra % 10 pahalı olabileceğini bir yer. Yemegimiz sonunda restoranın Gıda Güvenliği Danısmanı İpek Hn ve Müşteri İlişkiler iYönetmeni Sinem Hn masamızı ziyaret ederek başkaca bir ihtiyacımız olup olmadığını sorması çok ince bir davranıştı. Park Fora ya teşekkür ederimDevamı